Tuesday, 15 May 2012

Mushroom Soup ~ sup cendawan sedap


Bahan-bahan :

1 pack cendawan butang
1/2 biji bawang besar
1 sudu besar pes bawang putih
1litre susu segar
bancuhan tepung gandum
serbuk lada hitam
1 kiub pati ayam
garam
sedikit minyak / olive oil / butter

Cara menyediakan nya :

Cendawan di potong nipis-nipis.
Panaskan sedikit olive oil dan butter, tumiskan bawang dan bawang putih.
Masukkan cendawan yang di potong tadi, masukkan susu segar.
Kemudian letak kiub pati ayam, serbuk lada hitam dan garam.
Akhir sekali masukkan bancuhan tepung gandum untuk memekatkan nya
sambil di kacau supaya tidak bergentel.
Renihkan sebentar lagi, rasa dahulu kalau dah okay dah boleh tutupkan api.
Kakros suka sup cendawan panas-panas.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...