Wednesday, 8 August 2012

Cashew Nut Crumble


Bahan-bahan :

300g tepung gandum (3 1/4 cawan)
1/2 cawan cornflake dikisar
1/2 cawan gajus dipanggang dikisar
125g gula yang dikisar
1/4 sudu teh baking powder
secubit garam
175g butter
1 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
sedikit gajus panggang untuk hiasan

Cara-cara :

Tepung dicampur dengan cornflake kisar, gajus kisar, gula garam serta baking powder.
Gaul hingga semua sebati.
Gaul butter dengan adunan tepung.
Campur telur yang dipukul sedikit bersama esen vanilla.
Gaul hingga jadi seperti serbuk roti kemudian sudukan kedalam cawan kertas kecil.
Letakkan gajus sebagai hiasan.
Bakar selama 20 -25 minit suhu 150 darjah.
Biarkan sejuk atas tray kemudian simpan dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...