Tuesday 24 July 2012

Daging Rusuk Kambing Panggang


Bahan-bahan :

10 potong daging rusuk kambing (lamb rib)
serbuk lamb seasoning secukupnya
kicap manis cap kipas udang secukupnya

3 biji ubi kentang yang besar
sedikit rempah kari
1/2 sudu besar garam
2 batang karot
sedikit olive oil

Cara-cara :

Rusuk kambing dilumur dengan lamb seasoning dan kicap manis secukupmya.
Tak perlu garam sebab serbuk lamb seasoning tu sudah ada garam didalamnya.
Susun dalam tray atau dulang yang telah dilapik dengan aluminium foil.

Ubi kentang dan karot dipotong kasar kemudian digaul dengan rempah kari dan
garam serta sedikit minyak zaiton.
Kemudian tuangkan semuanya keatas rusuk kambing.

Panggang / bakar rusuk kambing dalam oven selama 1 jam 160 darjah.
Terbalikkan rusuk kambing dalam 30 minit yang pertama.
Sudah siap bolehlah hidangkan bersama nasi kesukaan anda atau makan
begitu saja bersama sos pilihan masing-masing.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...