Saturday 23 June 2012

Pudding Triffle


Bahan-bahan :

sebungkus besar swiss roll chocolate {boleh guna plain swiss roll juga)
sekotak jelly perasa strawberry (200g) (boleh guna jelly perasa lain)
sekotak ready to eat custard (boleh guna kastad yang di buat sendiri) 
setin peach slices in syrup (boleh guna fruit cocktail atau pineapple)

Cara-cara :

Sejat syrup dari dalam tin buah peach kedalam cawan lain. 
Potong swiss roll chocolate dan susun dalam bekas yang hendak dihidangkan rapat-rapat. 
Tuang sekotak kastad hingga habis rata-rata di atas swiss roll tadi. 
Kemudian bancuh jelly perasa strawberry bersama 2 cawan air panas. 
(boleh lihat cara-cara menyediakan jelly di bahagian dalam kotak) 
Tuang jelly yang telah cair keatas kastad perlahan-lahan dengan cara menuangkannya keatas 
permukaan sudu.(supaya kastad tidak berlubang) 
Selepas itu dengan segera susunkan buah-buahan yang hendak digunakan kerana jelly instant 
ini cepat mengeras. 
Sejukkan dahulu sebelum dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...