Sunday 18 September 2011

Pastri Manis Peach


Bahan-bahan :

sebungkus shortcrust pastri (dapat 16 keping)
2 tin peach slices in syrup
telur + pewarna kuning (untuk sapuan)

Cara-cara :

1. Pastri di potong dua, kemudian sebelah pastri di gelek dan di potong 8. Ambil sekeping kecil
    pastri tadi kemaskan tepinya, tekan dengan garfu sekelilingnya. Susun atas dulang pembakar.

2. Susun buah peach yang telah di asingkan sirapnya di tengah-tengah buat sampai habis. Panaskan
    oven 160 darjah. Bakar sekejap hingga sirapnya kering sedikit, keluarkan dari oven barulah
    disapukan telur rata-rata.

3. Masukkan semula kedalam oven, masak hingga warna keperangan lebih kurang 20 minit.
    Agak-agak dah masak bolehlah keluarkan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...