Sunday 11 March 2012

Ayam Percik


Bahan-bahan :

2 ekor ayam muda atau baby chicken
1 biji bawang besar  }
4 ulas bawang putih  } di kisar
2 batang serai           }
1 sudu besar halba
2 sudu besar pes halia
2 sudu besar cili kisar
air asam jawa
setin santan
1 sudu besar garam atau secukup rasa
1 sudu besar gula atau secukup rasa

Cara-cara :

Ayam di potong empat setiap satu dan di kelar.
Masak ayam dengan bahan- bahan kisar dan semua bahan-bahan lain
hingga hampir masak.
Kemudian alihkan ayam ke dalam oven tray dan bakar ayam sehingga
masak dan keperangan suhu 160 darjah.
Resepi ayam percik ini kakros ambil dari dapur Hanieliza.
Terima kasih Hanieliza kerana sudi berkongsi resepi dan kakros minta
izin kongsikan resepi yang sedap ini di sini pula.
Resepi asal boleh lihat di Ayam Percik@Hanieliza's Cooking

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...