Bahan2:
1 buku roti
2 tin susu evaporated (1 litre susu segar)
3 biji telur
7 sb castor sugar
1 sb esen vanilla
Secubit garam
Sedikit butter
Cara2:
1. Susu, telur, gula dan garam serta esen di campur sebati.
2. Potong roti kepada kepingan kecil atau koyak-koyakkan saja. Masukkan roti ke dalam
adunan susu. Tekan sedikit supaya tenggelam . Masukkan juga kismis.
adunan susu. Tekan sedikit supaya tenggelam . Masukkan juga kismis.
3. Tuang ke dalam bekas yang hendak dibakar. Potong butter kecil-kecil di sekeliling bekas
dan tabur sedikit castor sugar di atas adunan.. Bakar hingga masak dan perang diatasnya.
Suhu 160 darjah, 45 minit hingga 1 jam.
dan tabur sedikit castor sugar di atas adunan.. Bakar hingga masak dan perang diatasnya.
Suhu 160 darjah, 45 minit hingga 1 jam.
No comments:
Post a Comment