Monday, 16 May 2011

Kek Karot





Bahan2 :

230g self raising flour
1 1/4 caw. sunflower oil
100g dark brown sugar
100g gula caster
3 biji telor
2 batang karot (di sagat)
1 sk. esen vanilla
1 sk. baking powder
secubit garam


Untuk topping :

120g butter
250g cream cheese
120g ising sugar
sedikit esen vanilla


Cara2 :

1. Dalam bekas besar masukkan tepung, dua jenis gula, garam dan baking powder.
2. Kemudian masukkan minyak, telur yang di pukul sedikit dan esen vanilla.
    Masukkan karot yang di sagat tadi dan gaul sebati.
3. Alas loyang dgn. kertas dan sapu mentega. Bakar 160 darjah 45min hingga 1 jam.
4. Untuk topping krimkan butter dan gula ising, kemudian masukkan cream cheese
    dan esen vanilla. Gaul hingga rata. Sapu bila kek dah sejuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...