Saturday, 7 May 2011
Lemon Cheesecake
Bahan: Serve 16
200g biskut rich tea
60g butter (cairkan)
500g cream cheese
100g whipping cream
180g castor sugar (blend halus)
3sb juice lemon
1/2sb esen vanilla
1st cornflour
2 biji telur
5sb lemon curd
Cara:
1. Panaskan oven 150 darjah fan oven. Hancurkan biskut dan campurkan dgn butter cair.Tekan rata ke dlm tin pembakar springform. Sejukkan dalam fridge.
2. Handwhisk semua bahan lain dlm bekas besar.
3. Tuang adunan cheese ke atas adunan base yg dikeluarkan dari fridge. Bakar selama 1 jam (mengikut oven masing2) . Tutup oven dan tinggalkan cheese cake dalam oven dgn pintu terbuka sedikit selama 30 minit.
4. Boleh potong bila betul2 sejuk.
Labels:
cheesecake
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment