Friday, 20 May 2011

Kari Ayam ngan Rebung


Bahan2:

1 ekor ayam
1 tin rebung
1 biji bawang besar
3 biji bawang putih
sedikit halia
4 sb. rempah kari
2 sb. paprika
1/4 sb. kunyit serbuk
asam keping
rempah biji : biji sawi,jintan manis,jintan putih, halba dan jintan hitam
susu fresh milk dan air secukupnya
garam dan daun kari

Cara2:

1. Tumis bawang dan halia, rempah biji dan daun kari.
2. Masukkan rempah kari, paprika dan kunyit yg. di bancuh
    dgn. air. Tumis hingga pecah minyak.
3. Masukkan ayam, tutup periuk sebentar hingga ayam masak.
4. Campurkan fresh milk dan air ke dalam periuk bersama garam
    dan asam keping. Renihkan sebentar hingga ayam lembut.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...