Saturday, 21 May 2011
Karipap Ikan Bilis
Bahan2 :
1 kg. tepung gandum
sedikit minyak }
sedikit marjerin } di panaskan
2 sb. garam
air suam
Inti :
5 biji kentang di potong dadu
1 biji bawang besar
sedikit bawang putih dan halia
2 sb. serbuk kari
serbuk lada hitam
sedikit garam masala
2 genggam ikan bilis halus
garam dan gula
sedikit air
karot dan celery
Gara2 :
1. Tepung dan garam di gaul rata. Buat lubang di tengah, tuang minyak panas.
Guna sudu untuk menggaul.
2. Campurkan air dan uli tepung hingga tidak melekat di tangan. Tutup dengan
cling film.Biarkan sebentar.
3. Bentukkan karipap dan boleh di goreng.
4. Untuk inti, tumis bawang dan masukkan semua bahan lain, masak hingga kering.
Labels:
kuih
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment