Tuesday, 12 July 2011

Stew Ayam


Bahan2 :

Ayam secukupnya
1/2 biji bawang besar (di dadu)
1/2 sb. serbuk bawang putih
1/2 sb. serbuk halia
1 1/2 sb. serbuk lada hitam
1 sb. dried parsley
2 sb. cornflour (di bancuh dengan air)
kiub pati ayam
air secukupnya

Cara2 :

1. Tumis bawang yang di dadu hingga wangi, masukkan serbuk bawang putih dan halia.
    Kemudian masukkan ayam masakkan sebentar.

2. Masukkan air penuh, kemudian masukkan serbuk lada hitam, kiub pati ayam dan air
    bancuhan tepung jagung.

3. Biarkan stew ayam merenih lama sedikit sehingga ayam lembut dan isinya mudah tanggal
    dari tulang. Hidangkan Stew Ayam ini dengan roti.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...