Tuesday, 23 August 2011
Biskut Peanut Butter
Bahan-bahan :
680g peanut butter
680g tepung gandum
680g gula icing (guna 600g gula yang di kisar halus)
secubit garam
minyak mazola / sunflower oil / vegetable oil secukupnya untuk jadikan doh
telur + pewarna kuning untuk sapuan
Cara-cara :
1. Boleh guna kacang tanah yang di goreng tanpa minyak di buang kulit dan di kisar halus.
Atau guna saja peanut butter untuk jimatkan masa.
2. Campurkan kesemua bahan di dalam sebuah bekas, gaul rata. Kemudian masukkan
sedikit demi sedikit minyak hingga jadi doh yang lembut. Buatkan bulat-bulat hingga
habis adunan kemudian sapu telur di atasnya. Boleh hias dengan sebiji kacang di atasnya
terpulang. Bakar dengan suhu 160 darjah selama 20 min atau mengikut suhu kepanasan
oven masing-masing.
Labels:
biskut
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment