Tuesday, 23 August 2011

Biskut Peanut Butter


Bahan-bahan :

680g peanut butter
680g tepung gandum
680g gula icing  (guna 600g gula yang di kisar halus)
secubit garam
minyak mazola / sunflower oil / vegetable oil secukupnya untuk jadikan doh
telur + pewarna kuning untuk sapuan

Cara-cara :

1. Boleh guna kacang tanah yang di goreng tanpa minyak di buang kulit dan di kisar halus.
    Atau guna saja peanut butter untuk jimatkan masa.

2. Campurkan kesemua bahan di dalam sebuah bekas, gaul rata. Kemudian masukkan
    sedikit demi sedikit minyak hingga jadi doh yang lembut. Buatkan bulat-bulat hingga
    habis adunan kemudian sapu telur di atasnya. Boleh hias dengan sebiji kacang di atasnya
    terpulang. Bakar dengan suhu 160 darjah selama 20 min atau mengikut suhu kepanasan
    oven masing-masing.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...